Bjergbestigning af Kilimanjaro

Bjergbestigning af Kilimanjaro

Kilimanjaro er ét af verdens naturvidundere, grundet dets smukke snedækkede top, grønne frodige skove samt omgivelser af tør savanne. Bjerget Kilimanjaro, også kaldet Mount Kilimanjaro, er Afrikas højeste bjerg med en højde på 5.895 meter. Bjerget er beliggende i Tanzania, tæt ved grænsen til Kenya og hæver sig godt 4.800 meter over det omgivende landskab. Kilimanjaro er uden tvivl helt betagende at opleve. Det kæmpe bjerg omfatter tre vulkantoppe, der alle blev dannet for flere tusinde år siden. Ingen af vulkanerne er reelt aktive i dag. Den højeste top på bjerget er Uhuru Peak på 5.895 meter. De andre toppe er Mawenzi på 5.149 meter og Shira på 3.962 meter.

Fordele ved at bestige Kilimanjaro
Fordelene ved at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, er mange. Det højeste punkt, Uhuru Peak er blevet besteget flere tusinde gange, og ikke uden grund. Vejen op til toppen er både udfordrende, naturskøn og dejligt for sjælen. Der er dog nogle helt grundlæggende årsager til hvorfor man skal tage på en bjergbestigning og få en oplevelse for livet.

Fysisk
Hvis du drømmer om at bestige et bjerg, så er Kilimanjaro et optimalt valg. Kilimanjaro er faktisk et af de lettere høje bjerge at bestige, da bjerget ikke har så voldsomt højt terræn, som andre bjerge. Især hvis man sammenligner Kilimanjaro med de højeste bjerge i verden på verdens syv kontinenter.

Dermed ikke sagt at Kilimanjaro er et let bjerg at bestige, for det er det ikke. Bjerget kræver en god kondition, da man begår sig i et konstant voksende terræn. Kilimanjaro udfordrer ens kondition og styrker alle led og muskler i kroppen, hvilket er meget sundt for kroppen. Efter bestigningen af Afrikas højeste bjerg, vil fysikken være i top. Leder man efter et godt bjerg at bestige for allerførste gang, er Kilimanjaro et godt valg.

Naturen
En af de største fordele ved at bestige bjerget Kilimanjaro, er helt afgjort den betagende natur, som bjerget er omgivet af. Naturen er fuldstændig overvældende at opleve, med den flotte snetop, flotte grønne skove og hvor du samtidig har savannen, som bjerget er omgivet af. Det er helt specielt at se og opleve de små unikke afkroge, og naturen der er gemt væk fra offentligheden.

Kilimanjaro er udlagt som en nationalpark, hvilket betyder at der bliver værnet meget om områdets flora og fauna. Der er dermed meget strenge regler og krav om, hvad man må og ikke må, for at holde naturen så ren og flot som muligt. Det har resulteret i, at selvom bjerget får flere tusinde turister hvert eneste år, er området fuldstændig rent og der er ingen tegn af skrald og diverse ting. Man oplever derfor en meget ren og smuk natur på bjerget.

Psykisk
At bestige Kilimanjaro både ved trekking eller bjergbestigning, er ikke kun godt for dit fysiske helbred, men også for din sjæl. Det giver en form for udrensning og terapi at bestige bjerget. Grunden til dette er, at mange mennesker bestiger bjerget for at realisere en livslang drøm eller simpelthen for at udfordre sig selv. Andre mennesker bestiger Kilimanjaro for at markere en speciel begivenhed i deres liv.

Bestigningen op ad bjerget gør at man har tid til at tænke over sit liv, og opdage hvilken vej man vil gå i livet. Derudover er det heller ikke så lidt at kunne sige, at man har besteget Afrikas højeste bjerg. Det er nemlig noget, man vil blive utrolig selvsikker og stolt af, at have gjort. Dette er endnu en grund til at bestige bjerget, som gør at du bliver mere bevidst om dig selv som person, men også bliver stolt af dig selv som menneske.