Afhold den helt rette introuge og introtur

Afhold den helt rette introuge og introtur

På de danske skoler landet over, afholdes der de første uger af studiet introduktionsdage, hvor de studerende lærer hinanden at kende. Lidt længere inde i skoleforløbet afholdes der introduktionstur, alt sammen med det formål at ryste de studerende sammen. Der findes flere måder hvorpå, disse introdage og introtur kan sammensættes – vi giver dig et par gode råd til hvordan i denne artikel.

Sådan planlægger du den rette introuge

Det er forskelligt fra studie til studie, hvor lang og omfattende introugen er. Herudover er der også stor forskel på, hvordan opdelingen af faglige og sociale aktiviteter er.

I visse tilfælde er det op til de studerende selv, at planlægge de sociale aktiviteter – enten de helt nye studerende eller et instruktør/tutor-team. De følgende tips vil være brugbare i begge situationer.  

Tip #1: Benyt betalte såvel som gratis arrangementer. Tjek hvilke muligheder I har for aktiviteter som Paintball eller andre teambuilding aktiviteter, som med sit høje tempo og teamplay bringer hele flokken sammen. Herudover vil det også være oplagt at benytte sig af gratis arrangementer eller anden teambuilding, hvor omkostningerne for de nye studerende er lave (se f.eks. disse øvelser). Herudover kan det være oplagt at tage kontakt til fx visitDINBY.dk (indsæt aktuelt bynavn) og forhøre sig om, hvilke gratis aktiviteter de vil anbefale. 

Tip #2: Planlæg så meget på forhånd som muligt. Folk har deres egen måde at håndtere planlægning på, men der er en lang række mennesker, som gerne vil have alt planlagt på forhånd. Lad derfor disse mennesker have muligheden for at have styr på hele dagens arrangement på forhånd. Herudover er planlægningen med til at skabe forventninger omkring dagens underholdning for de studerende.

Tip #3: Lav flere naturlige opdelinger af arrangementet. På denne måde sikrer du både at folk kan komme og gå når de ønsker og du undgår at folk bare bliver væk, fordi tidspunktet ikke er passende. Endvidere sikrer dette også, at folk har mere interesse i at deltage, hvis de nemt kan fravælge elementer, som de ikke har interesse i at deltage i.

Sådan planlægger du den rette introtur

Når det kommer til selve introturen, så er det andre områder du skal være bevidst omkring. Vi har samlet 3 tips til hvordan du nemmest planlægger introturen herunder.

Tip #1: Tilføj konkurrencer og præmier. På turen kan det være en ide at have en masse konkurrencer, som grupper såvel som enkelte personer kan vinde. Dette kan være fx teambuilding-aktiviteter, udklædnings- eller madkonkurrencer.

Tip #2: Benyt muligheden for at ryste folk sammen igen. Selvom folk allerede har fundet sammen i de første grupper inden turen, så er introturen en oplagt mulighed for, at ryste folk sammen i nye grupper. Opbygning af netværk er allerede vigtigt fra starten dit studieliv (kilde), og en introtur kan for mange være startskudet til netop dette. Planlæg aktiviteter over hele dagen, alle de dage som turen varer. Jo mere konkurrence du kan skabe imellem de enkelt hold i disse konkurrencer, jo bedre vil resultatet være.

Tip #3: Planlæg aktiviteter både dag og aften. Da alkohol ofte har en stor betydning på en introtur, så er det vigtigt, at arrangementet planlægges med mulighed for deltagelse med og uden alkohol. En god måde hvorpå dette kan gøres, er ved at lave aktiviteter både om dagen og aftenen, som naturligt har en opdeling.  

Er du i Århus området, så smut forbi Eventhall.dk og tjek, hvordan de kan være behjælpelig med at skabe en fed introuge for jer.